Mindfulness

Mindfulness

Een manier van leven

Denk jij bij het woord mindfulness ook meteen aan iemand die in lotushouding op een matje zit? Dat is gek, een sessie mindfulness bij mij gebeurt amper op een matje. Ik doe aan mindfulness op een stoel, al wandelend,..

Meditatie is iets wat je doet, maar mindfulness is een manier van zijn. Een manier van leven. Ik omschrijf het vaak als kijken naar de wereld door de ogen van een kind: met een open houding, onbevooroordeeld,..

Is mindfulness zweverig? Neen, het is net heel down to earth. Ik leer je hoe je kan kijken naar de wereld hoe ze is, hoe je kan kijken naar wat er écht binnen in je speelt, ipv hoe wij denken over de wereld, over onszelf, over anderen. We mijmeren vaak over het verleden, en we piekeren vaak over de toekomst, en missen daarbij wat er zich afspeelt net voor onze neus. En dat is jammer.

Mindfulnessmeditatie is geen ontspanningsmeditatie, maar inzichtsmeditatie. Krijg je na de sessie mindfulness een ontspannen gevoel, dan is dat een mooi bijproduct. Ons doel is echter om inzicht te verkrijgen.

Mindfulness

Voor wie?

Mindfulness is daarom goed voor mensen die:

 • Bewuster willen gaan leven
 • Hun creativiteit en productiviteit willen verhogen
 • Willen leren hun emoties, gedachten, stress, pijn, .. te beheersen
 • Aan braintraining willen doen; bekijk het als een soort fitness, maar dan voor je hersenen
 • Slaapproblemen hebben, zich steeds opgejaagd voelen,..

Verloop van een sessie

In een intakegesprek leren we elkaar beter kennen. Het is belangrijk dat je je goed voelt bij mij, dat er een klik is tussen ons. Ik leg je tijdens het intakegesprek uit hoe de verder sessies zullen verlopen.

 

Een sessie mindfulness bestaat niet uitsluitend uit mediteren. Ik stel je ook inzichtsvragen, ik geef uitleg, we doen korte oefeningen, gaan eens naar buiten,..

 

Mindfulness is geen praattherapie. Er wordt hard gewerkt, tijdens de sessie maar ook tussen de sessies door. Ik geef telkens opdrachten mee naar huis. De volgende sessie bespreken we hoe de opdrachten zijn verlopen.

Recensies

Wat mensen over mij vertellen.
 • Enkele maanden geleden nam ik de beslissing om, ook op aanraden van een goede vriendin, een Mindfulness traject te volgen. Ik wou na slecht nieuws mijn gedachten, gevoelens, sensaties op een rijtje krijgen zonder verloren te lopen in mezelf. Zo ben ik bij coach Julie terecht gekomen. En daar ben ik blij om! Julie neemt ruim de tijd om op een rustige manier in jouw tempo Mindfulness training te geven. Ik volg het op individuele basis en heb alleen maar positieve ervaringen: duidelijke uitleg, begeleide oefeningen, huiswerk dat wordt opgevolgd, … Kortom: een aanrader! 

  Christine
  Mindfulness
 • Julie’s aanpak is heel persoonlijk, uitermate empathisch en ze spreekt ook vanuit haar eigen ervaringen (bijvoorbeeld hoe ze met haar eigen burn-out is omgegaan). Dat is haar meerwaarde tov de “kant-en-klare” ACT programma’s die andere kanalen aanbieden, omdat ze soms wat dieper bij één of meerdere stappen wil ingaan als ze merkt dat je wat worstelt om dit voor jezelf te concretiseren. 

  M.R.
  Over ACT
 • Naast ACT en Mindfulness organiseert Julie leuke creatieve sessies, met een therapeutische insteek. “Zentangle” kan ik je alvast aanraden als je een superontspannende tekentechniek wil gaan toepassen. Maar ik kijk ook verder uit naar mogelijke andere sessies zoals Bullet Journal, …. die jammer genoeg werden uitgesteld omwille van de Corona lockdowns. Maar uitgesteld is niet afgesteld ! Dus daar ga ik zeker ook weer van de partij zijn !

  M.R.
  Over workshops
 • De essentiële olie van spar is een aangename natuurlijke buitengeur. Na het opsnuiven heb ik het gevoel dat ik meer zuurstof krijg via de neus en dat mijn borst meer opengaat. (Heidi)

   

  De zoete geur van sinaas brengt je onmiddellijk in een rustgevende sfeer.

  K.B.
  Essentiêle oliën