Essentiële oliën ‘magie in een klein potje’

Toen ik in 2016 startte met mindful te leven, begon ik me veel vragen te stellen over onze consumptiemaatschappij. Ik wou bewuster omgaan met de manier waarop ik verbruikte, maar ik wou ook stilstaan bij de dingen die ik kocht. Wie heeft het product gemaakt, wat zit er allemaal in, wat doet het met ons lichaam, met de natuur,..? Ik werd meer en meer aangetrokken door natuurlijke producten, op een eerlijke manier verhandeld, op een ecologische manier gefabriceerd, afbreekbaar,..

Mijn burn-out begin 2019 heeft daar precies nog een schepje bovenop gedaan; ik wou geen troep meer in en op mijn lichaam. Ik kwam in contact met een klein, fijn winkeltje met natuurlijke producten. Ik vertelde aan de zaakvoerster dat ik op zoek was naar een product dat me kon ondersteunen tijdens mijn burn-out. Ze raadde me een essentiële olië aan: “ elke dag 1 druppeltje smeren en je gaat je beter voelen”. Ik had geen idee wat ik hiervan moest denken. Maar ook dat was een goede mindfulness-oefening: openstaan voor wat is en wat komt. Dus ik dacht; ik probeer het gewoon. Baat het niet, schaad het niet.

En zo ging de wereld van de essentiële oliën voor mij open. Het begon met 1 product, en inmiddels ben ik verdeler van enkele tientallen essentiële oliën. Ik kan echt niet meer zonder de olietjes en wil deze ervaring met anderen delen.

Tea tree op een puistje of aft, rozemarijn in mijn shampoo, zoete sinaas om te gaan slapen, lavendel in mijn bad, wierook in de verdamper,..

Niet alleen de geuren, maar de effecten zijn heel divers: beter slapen, ontspannen, positieve energie in een ruimte laten, hormonaal in balans komen, minder piekeren,..

Ik vertel ook aan iedereen het volgende verhaaltje. “ Ik heb aan de voorkant van mijn huis lavendel staan. Ik vind de plant er mooi uitzien, en ik hou van de geur. Maar dezelfde lavendelgeur in wc-geurtjes of sauna’s vond ik echt verschrikkelijk! Alleen de pure lavendel kon me bekoren. Tot ik de essentiële olie van lavendel leerde kennen. Essentiële oliën zijn ook enorm puur. Ik gebruikte het voor het eerst in mijn bad en kwam er super ontspannend terug uit. Als ik me nu voorneem om een ontspannend bad te nemen, gebruik ik steevast lavendel. Als ik het potje nog maar opendoe, komt het ontspannen gevoel er precies mee uit. Voor mij is het echt een potje magie.”

Volgend artikel

Coach Julie’s blog

Ik ben Julie en ik help jou graag “op weg naar een bewust leven”. Op mijn blog kan je allerlei artikels en updates lezen over mijn vakgebied en gebeurtenissen die ik meemaak.

Recente artikels

Mindfulness: over zweven en sokken van geitenwol.
6 februari 2021
De perfectionist en de parachutist
22 december 2020
Getuigenis burn-out
4 december 2020